bezoekersinformatie

Het museum
Het museum vertelt over de mobilisatie van het Nederlandse leger op 29 augustus 1939 en de daarmee verbonden mei dagen van 1940. Daarnaast is er ruimte voor het verhaal van mijn grootvader en vader, die respectievelijk dienden aan De IJssel linie bij Zutphen en in Nederlands Indië bij de Gouvernements marine. Het is een museum met een verhaal. Te zien zijn een aantal diorama’s 1:1 ( een sergeant vrijwillige landstorm luchtwachtdienst op de kerktoren , een cavalerie officier met zijn paard, een sergeant der wielrijders op zijn fiets, een arts in zijn spreekkamer ergens in Nederland, op schaal oa. de strijd aan de Maas tussen Katwijk en Mook, schaatsenrijders in de mobilisatie winter, en verder veel origineel materiaal uit deze periode.

Ontstaan
In 2012 is besloten een grotere expositie ruimte te bouwen achter in mijn tuin. Na 2 jaar gewerkt te hebben aan de inrichting is het museum op 29 augustus 2014 ( 75 jaar na dato) officieel geopend door Frans Ruczynski (voorzitter van het Generaal Maczek museum). Tevens is de Stichting “Weest op uw hoede “ opgericht, de collectie is in bruikleen gegeven.De door Pim Monné aangelegde collectie inclusief bibliotheek en origineel papierwerk en foto’s vormt de basis van het museum.

Opening
rondleidingen en bezoeken op afspraak, en een paar keer per jaar op zaterdag of zondag geopend de toegang is dan gratis maar een donatie wordt zeer op prijs gesteld.De kosten voor groepen van 5 personen zijn 25 euro per rond leiding grotere groepen 50 euro, voor individuelen  is een min.donatie( tbv. onderhoud en verbetering van het museum) van 5 euro gewenst.

Contact
Kapelstraat 30 (ingang naast Pasquélaan nr. 2)
4841 GH Prinsenbeek
M 06 164 150 02
E info@weestopuwhoede.nl

Bank geg. NL91 ABNA 0462431096 inzake stichting